0

Winy van Gils
De auteur is ervaringsdeskundige op het gebied van het hondenras Briard. Een prima boek om te testen of dit ras bij je past, meer adviezen zijn ook nog te downloaden via een aangegeven website. Aan de orde komen o.a. opvoeding, voeding, vachtverzorging, spelen, dierenartsbezoek, training en hondensport, fokken, de keuze voor een pup of een herplaatsbare hond. Ook kan dit boek prima dienst doen als leidraad voor elke andere hond, want de opvoeding van een pup is, in de basis, voor elke hond hetzelfde. Geschreven naar de laatste kynologische inzichten, waardoor dit boek bijdraagt aan een goede relationele band tussen mens en hond en een vermindering van bijtincidenten. Eenvoudig vormgegeven. Geïllustreerd met kleurenfotootjes. Met inhoudsopgave, geen index. Achterin een ‘puppyboekje’, een aantal pagina’s waarop ruimte is voor teksten en foto’s voor als je een pup hebt aangeschaft.*

Speels en leerzaam
Jolanda Pikkaart; Baarn, 6 april 2018 Ik raad dit product aan
 • speels
 • Leerzaam
 • informatief
 • mooie foto’s

Briard, maatje voor het leven is een fijn boek als je een Briard hebt, maar zeker ook als je denkt aan een hond. Het boek is informatief en speels geschreven. De foto’s zijn mooi.

Rita Kroot; Reek, 6 april 2018, Ik raad dit product aan

Het boek Briard, maatje voor het leven is een zeer leuk en leerzaam boek makkelijk te lezen en veel informatie over de briard en over hoe je het beste kunt beginnen om je pup op te voede

Herplaatser; Maldegem, 7 april 2018, Ik raad dit product aan

 • leerrijk
 • intressant

Het boek briard,maatje voor het leven is een interessant en leerrijk boek,ik heb een briard herplaatser en heb veel uit het boek kunnen halen,heel leuk boek

Jouke Bentley; Drachten,  6 april 2018, Ik raad dit product aan

Een heel leuk en nuttig boek voor eigenlijk alle honden bezitters en liefhebbers. Leerzaam voor eigenaren van alle rassen. Met verzorging en opvoed tips van pup tot volwassen. Dus niet alleen voor Briard eigenaren

Leuk, grappig, mooi en informatief boek.
gewoon Marieke; De Bilt, 8 april 2018, Ik raad dit product aan

Ik heb een briard dus heel herkenbaar wat er in het boek staat. Maar ook nieuwe inzichten en tips voor de opvoeding en verzorging van de vacht.
Super leuk boek voor mensen die een briard hebben of er over nadenken er één te nemen maar ook gewoon een super leuk informatief boek voor honden bezitters.

Boek over opvoeding honden
DirtsaKo; Bemmel, 6 april 2018, Ik raad dit product aan

‘Briard, maatje voor het leven’ is een praktisch, , leerzaam en handzaam boek, niet alleen over de Briard. Alle zaken rondom opvoeding van en omgang met uw hond, die ook werkelijk uitvoerbaar zijn, en beklijven, staan hierin. Door de ervaring van de schrijfster met haar eigen honden, uit het leven gegrepen. Ervaringsdeskundigen zijn de beste leermeesters als het om honden gaat.

Ria de Jonge; Assen, 10 april 2018, Ik raad dit product aan

 • heerlijk boek om te lezen

Een super leuk boek. Leest gemakkelijk. Een boek met kennis en uit eigen ervaringen geschreven. Een echte aanrader voor de Briard liefhebber maar ook voor alle andere honden liefhebbers. Het boek Briard, een maatje voor het leven is met passie geschreven en de foto’s die gebruikt zijn van verschillende Briards hebben een positieve toegevoegde waarde.

Aanrader voor de hondenliefhebber
Miriam Dubbeldam Druijff; 4 oktober 2018, Ik raad dit product aan

Briard maatje voor het leven is een erg interessant boek voor mensen die na aan het denken zijn over een hond. Niet alleen voor mensen die geïnteresseerd zijn in briards maar zeker ook voor andere honden.
De auteur, Sandra Lakebrink schrijft duidelijk en op een erg prettige manier over haar ervaringen met honden en in het bijzonder de briard.
Het boek gaat op heel veel aspecten in zoals opvoeding, verzorging van de hond. Sandra Lakebrink heeft goed research gedaan en dat is duidelijk te merken in haar mooie duidelijke overzichtelijke wijze van het boek. Het boek is een aanrader voor de hondenliefhebber.

Een mustread voor liefhebbers van de Briard 
Boekenblogger Veronique’s Boekenhoekje: VeerJ; Buchten,  13 juni 2018, Ik raad dit product aan
 • Heldere uitleg
 • Praktisch
 • de foto’s van de honden zijn een leuke toevoeging.
 • minpunt: de naam van de auteur ontbrak op de voorkant.

Toen het boek binnenkwam, viel me één ding direct op: ik miste op de cover de naam van de auteur. Soms komen er persoonlijke ervaringen van Sandra in het verhaal voor. Deze kun je goed herkennen, omdat ze schuingedrukt zijn. Het persoonlijke tintje geeft het praktische boek iets extra’s.
Het boek is niet alleen interessant voor liefhebbers van de Briards, maar ook voor liefhebbers van andere hondenrassen. Sommige tips zijn namelijk op elke hond van toepassing. Het is een praktisch boek met een duidelijke inleiding. De verschillende foto’s van de honden zijn een leuke toevoeging. Wat zijn ze lief!
De hele recensie is te lezen op: http://www.veroniquesboekenhoekje.nl/recensie-briard-maatje-voor-het-leven-sandra-lakebrink/

Boek is te koop bij Bol.com en via de boekenshop van BoekenGilde.

Deel deze post

slakebrink

Ik ben schrijfster in mijn hart vanaf de leeftijd voordat ik kon lezen. Alle letters, die ik zag als tekeningetjes, fascineerden mij. Ik 'tekende' ze na voordat ik naar de kleuterschool ging. Al snel schreef ik poëziealbums van mijzelf en vriendinnetjes vol. De liefde voor taal was geboren en zal nooit meer over gaan. Inmiddels is mijn grootste droomwens, een eigen boek publiceren, werkelijkheid geworden. Na een aantal levensverhalen voor oudere mensen in kleine oplage, verscheen op 20 maart 2018 het eerst 'echte' boek Briard, maatje voor het leven. Dit boek gaat over het socialiseren en opvoeden van een hond en is geschikt voor het opvoeden van alle honden. Vanuit mijn liefde voor de Briard heb ik voor deze titel gekozen. Inmiddels ben ik begonnen aan mijn volgende boek,. Het is het eerste boek van een reeks voor peuters en kleuters over mijn andere huisdieren. Ik houd het nog eventjes geheim welke dat zijn.

Translate »