0

 

 

 

 

 

Briards
Natuurlijk kan ik niet alles weten. Gelukkig niet zeg. En dan heb je altijd nog een aantal betweters, maar daar trek ik me niets van aan.
Er zijn mensen die veel meer honden hebben gehad dan ik. Zo zijn er mensen die bijvoorbeeld ervaring in het fokken van Briards hebben. Zij zullen andere ervaringen hebben dan ik.

Boek
Mijn beslissing om over Briards een boek te schrijven is voortgekomen uit een diepgewortelde wens om minimaal één boek te schrijven in mijn leven. Daarnaast wil ik na vier hond-loze jaren eindelijk weer een nieuwe pup in mijn leven begroeten. Daar wil ik me alvast goed op voorbereiden. Vandaar dat ik het internet ben opgedoken, omdat er in de bibliotheek niks te vinden is.

Testen
Om te bepalen óf we een hond in huis kunnen halen, zullen we een aantal testen af moeten wachten die mijn man ondergaat. Een van de testen bestaat uit een periode op Briards passen. Het liefst in een periode waarin weinig stress is en pollencode groen. De allergie geeft dan alleen een reactie op het hebben van een hond in de buurt. We duimen en houden ons hart vast dat uit deze testen blijkt, dat we wel een hond in huis kunnen nemen. En niet zomaar een hond. Nee, een echte Briard. Het liefst een fauve kleurige reu. De kleur maakt mij niet zoveel uit en misschien wil ik ook wel voor een teef gaan deze keer. Mijn man is hier echter onverbiddelijk. Het wordt een fauve reu of anders niks. Dan is de beslissing gauw gemaakt. Nu nog een goed resultaat uit de testen dan komt de pup er zeker.

Verdiepen
Ik heb me helemaal verdiept in het ras van de Briard. Daarnaast heb ik alle boeken vol aantekeningen van onze honden opgezocht. Dat kwam goed uit omdat ik het hele huis aan het opruimen ben. En wat je dan allemaal tegenkomt. Ik heb veel moeten lachen en hier en daar een traantje gelaten. De kinderen waren nog zo klein en dan zo’n puppy-poepie erbij. Té schattig voor woorden. Voor deze nieuwe pup wil ik alles weten van hoe het ook alweer zat met die opvoeding. Er zijn nieuwe ontwikkelingen met name op het gebied van vachtverzorging.
Als daar wat gemakkelijk en beter in kan, ben ik de eerste die het wil weten. En, zo dacht ik, zouden andere toekomstige Briard-eigenaren er ook wel eens over kunnen denken.

Internet
Natuurlijk kunnen ze allemaal het internet afstruinen, op pagina’s van rasverenigingen en fokkers kijken. Dat is veel werk en sommige tips en websites spreken elkaar weer tegen. Dat is bij alles zo, dus hierbij geen uitzondering.

Hoe het verder gaat met het schrijven van het boek, kun je volgen op mijn facebookpagina

Deel deze post

slakebrink

Ik ben schrijfster in mijn hart vanaf de leeftijd voordat ik kon lezen. Alle letters, die ik zag als tekeningetjes, fascineerden mij. Ik 'tekende' ze na voordat ik naar de kleuterschool ging. Al snel schreef ik poëziealbums van mijzelf en vriendinnetjes vol. De liefde voor taal was geboren en zal nooit meer over gaan. Inmiddels is mijn grootste droomwens, een eigen boek publiceren, werkelijkheid geworden. Na een aantal levensverhalen voor oudere mensen in kleine oplage, verscheen op 20 maart 2018 het eerst 'echte' boek Briard, maatje voor het leven. Dit boek gaat over het socialiseren en opvoeden van een hond en is geschikt voor het opvoeden van alle honden. Vanuit mijn liefde voor de Briard heb ik voor deze titel gekozen. Inmiddels ben ik begonnen aan mijn volgende boek,. Het is het eerste boek van een reeks voor peuters en kleuters over mijn andere huisdieren. Ik houd het nog eventjes geheim welke dat zijn.

Translate »